Ingetrokken tepel correctie

©Natasja 

              Vraag en antwoord


 

Er komt een bultje bij de opening waar het staafje in gaat. Wat is het en wat kan ik eraan doen?

 

Dit kan Granulatieweefsel zijn. Granulatieweefsel wordt tijdens het proces van wondgenezing aangemaakt om de wond te vullen. In eerste instantie wordt fibrine gevormd, uit fibrinogeen in het bloed. Fibrine vult het gat en droogt aan de bovenzijde uit tot een korst. Omdat het niet om een oppervlakkige wond gaat maar een genezingsproces van een canule (tunneltje in de huid dat “permanent” moet worden) sluit de wond zich niet met een korst. Granulatieweefselvorming is dus een normaal genezingsproces. Maar er kan ook abnormaal granulatieweefsel worden gevormd en dan zien we een bultje verschijnen. We noemen dit ook wel hypergranulatieweefsel (teveel, uitstekend omliggende huid). In de meeste gevallen verdwijnt het bultje weer. Wanneer dit niet het geval is raden wij aan om bij de huisarts Fucidin Hydrogel aan te vragen. Dit is een antibiotica gel die een zeer goede uitwerking heeft op bovengenoemde. Vraag specifiek om de gel substantie! Mocht dit niet geholpen hebben dan kun je het granulatieweefsel aan te laten stippen met zilvernitraat. Dit kan tevens bij de huisarts.

Verzorging wanneer je een bultje ziet ontstaan:

Schuif je staafje nooit heen en weer wanneer hij droog is! Gebruik altijd water of je nazorgspray. Hou je staafje glad/schoon en stabiliseer hem evt. in de nacht. Wanneer je op je zij slaapt kantelt het staafje vaak iets waardoor het canule weefsel naar buiten word geduwd. Dit kan voor irritatie zorgen. Wat ook goed kan helpen is een zoutoplossing maken en daar iedere dag even mee spoelen. Zie: fysiologisch zout oplossing.

 

Er komt pus uit mijn wondjes, wat is er aan de hand?

 

Er zit een verschil in wondvocht (dat is helder), pus (meestal geel) en opgedroogd talg (wit achtige substantie).

De laatste zal waarschijnlijk blijven. De afgifte van talgafscheiding verschilt per persoon en heeft te maken met de activiteit van de klieren, je leeftijd en hormonale schommeling. Pus en wondvocht: Je weerstand en wat je allemaal doet na je correctie hebben grote invloed op het genezingsproces. We zien vrij geregeld dat dames na een maand of 2 à 3 een terugval krijgen. Je bent inmiddels helemaal gewend aan je staafjes en pakt bijna alle dagelijkse dingen weer op. De verzorging gaat minder intensief (je hebt immers nooit ergens last van) je gaat weer zwemmen, zeep producten gebruiken, in bad en bent misschien minder oplettend tijdens het knuffelen of vrijen. Aanraking, wrijving en oraal contact kunnen irritatie geven. Soms is lang haar de boosdoener of heb je je een keer gestoten of ben je blijven haken. Het canule weefsel beschadigt en je lichaam probeert dit te herstellen. Wanneer je op je zij slaapt kantelt je staafje en dit kan soms irritatie geven.

Het duurt ongeveer een jaar voor de canule van binnen hersteld is. Vergeet nooit dat het niet om een gewone tepelpiercing gaat (die gaat uitsluitend door de Dermis en kan daardoor sneller genezen). Ons advies is om ongeveer een jaar lang 1 x per dag je spray te gebruiken. De spray is een verzorgende antiseptum die beschermend werkt. Dit is geen luxe omdat we toch door klierweefsel zijn gegaan. Als je het een dagje vergeet is er niets aan de hand en wanneer je weerstand wat minder is of je hebt om 1 of andere reden wat klachten gebruik je hem even iets vaker. Wanneer er sprake is van pus uitvloeiing is ons advies: spoelen met fysiologisch zout en kijk of je het pus er op een gegeven moment VOORZICHTIG uit kunt “rollen” (ga nooit knijpen)

Gebruik 3 x per dag je spray (die kun je bij ons ook altijd nabestellen)

Hou je staafje goed glad/schoon en plak hem een poosje 's nachts af met een gaasje die hem goed stabiliseert.


Kan ik mijn staafje er zelf uit halen?

NEE, dit moet je niet doen! Bij een tepelcorrectie duurt het gemiddeld een jaar voordat de canule gestabiliseerd is en je zult het staafje er dus niet zelf weer terug in krijgen. Het verschild per gradatie wanneer je dit evt. wel zelf kunt doen. Neem hierin geen risico want bij spijt zal de correctie opnieuw uitgevoerd moeten worden.


Binnenkort worden deze vragen ook beantwoord.


Mijn staafje lijkt te lang hoort dit?

Mijn balletje kruipt in de gaatjes, wat kan ik hieraan doen?

Ik krijg irritatie van de pleisters, wat kan ik doen?

 

Neem bij twijfel contact met ons op.

 


 

 

 

 

23790